Pántolás, Pántológép, Pántszalag, Pántcsat

Pántolás, Pántológépek

Pántszalagos pántolást az ipar minden területén használják, ahol csomagolt vagy csomagolatlan termékeket kell egymáshoz rögzíteni, szállításra előkészíteni akár nagy szorítóerővel is. Gyors, praktikus és hatékony megoldás, mellyel szükség esetén kiváltható a ragasztószalagos, vagy a kézi fóliás rögzítés. Bontása egyszerű, valamint kevés hulladék képződik. Pántolás végezhető kézzel, pántcsattal; kézzel mechanikus pántolóval; kézi akkumulátoros vagy pneumatikus géppel; illetve telepített automata gépekkel is. A pántszalagok tulajdonsága és felhasználási területei különbözők a cél feladattól függően lehet nagy szorító erő vagy gyors, könnyű, praktikus használat.

PP pántszalag: A legelterjedtebb műanyag, polipropilén pántszalag, általában fekete színben. Szélessége 5 és 19 mm között, vastagsága 0,4 és 0,8 mm között mozog, így megfelelő megoldás akár könnyebb dobozok zárására, újságok egyben tartására, akár nehezebb teljes rakatok raklaphoz rögzítésére is. A kézi gépekkel történő pántoláshoz a kézi pántszalag többnyire újrahasznosított anyagból készül, míg a gépi nagysebességű pántoláshoz új alapanyagot használnak.
PET pántszalag: Főleg zöld színéről és sima felületéről ismerhető fel, de előfordul prégelt változatban is. Szélessége 9 és 25 mm között, vastagsága 0,5 és 1,27 mm között van. Előnye a nagy szakítószilárdság, így különösen alkalmas nehéz termékek rögzítéséhez a fémiparban, építőanyag iparban. A korszerű, vastag PET pántolószalagokkal akár az acélpántszalagok is kiválthatóak.
Szőtt PET pántszalag: Kézi csatos összehúzással használhatóak a fehér színű szőtt PET szalagok. Szakítószilárdságuk nagy, kezelésük könnyű, felületük puha. Így megfelelő olyan felhasználásokra, ahol ritkán szükséges a pántolás, pl.: egyedi gépgyártásban az elkészült gépek raklaphoz rögzítésében.
Acél pántszalag: Nehézipari, fémipari felhasználásra megfelelő az acél pántolószalag. Kezeletlen, galvanizált vagy festett felületekkel kérhető. Szélessége többnyire 13 és 32 mm között, vastagsága 0,5 és 0,8 mm között választható. Használatához szükséges acél pánthüvely és megfelelő pneumatikus működtetésű kézi pántológép.

EBT 300 akkumulátoros pántológép

Márka-/ tipus független szervízünk teljeskörű műszaki támogatási, karbantartási, javítási szolgáltatást nyújt minden eladott gépünkhöz!

EBT 300 akkumulátoros kézi pántológép

Kézi, akkumulátoros pántológép - PP és PET pántszalagokhoz

Kézi, akkumulátoros pántológép általános ipari felhasználásra gyártották. Könnyen, egy kézzel használható készülék PP és PET pántszalagokkal történő pántolásra. A meghúzás és hegesztési idő egy-egy gombbal beállítható, valamint az akkumulátor töltöttségi szintje is ellenőrizhető a kijelző skála segítségével. Az EBT 300 pántológép 12-13 és 15-16 mm széles pántszalagok meghúzására és hegesztésére használható.

Az erős ház megvédi a készüléket az esetleges ütődésekből, leesésből fakadó károk ellen. A készülék alján található fém védőtalp megóvja a mechanikát a durva körülmények között történő használat esetén is, mint amilyen az építőipari felhasználás. Bizonyított megbízhatóság, strapabíró kivitel, 2 db Bosch akkumulátorral és töltővel szállítva.

EBT 300 akkumulátoros kézi pántológép jellemzői:
- Pánt szélesség: 12 – 16 mm.
- Pánt vastagság: 0,5 – 1,0 mm.
- Súly: 3,9 kg
- Méret: 375 x 130 x 140 mm
- Pánt meghúzó erő: 400 – 2000 N
- Kötés: dörzshegesztés
- Akkumulátor: Bosch 12V, 2.8Ah
- Akkumulátor teljesítmény: kb. 100 – 200 pántolás egy feltöltéssel (beállítási paraméterektől és használati körülményektől függően)

EPTS 32 pneumatikus kézi acél pántológép

EPTS 32/25 pneumatikus kézi pántológép

EPTS 32/25 pneumatikus kézi pántológép - Acél pántszalaghoz

Kézi, pneumatikus pántológép nehézipari felhasználásra acél pántszalaghoz. A meghúzás és hegesztési idő egy-egy gombbal beállítható. Használható 32 vagy 40 mm széles acél pántszalagok meghúzására és hegesztésére. Bizonyított megbízhatóság, strapabíró kivitel.

GZA 32 pneumatikus kézi pántológép jellemzői:
- Acélpánt szélesség: 25, vagy 32 mm
- Acélpánt vastagság: 0,8 – 1,2 mm
- Súly: 14 kg
- Pánt meghúzó erő: max 9800 N
- Kötés tipusa: dörzshegesztés
- Működtetés: sűrített levegős hálózatról

EPT 300 pneumetikus kézi pántológép

EPT 300 Pneumatikus kézi pántológép

EPT 300 kézi pántológép - PET pántszalagokhoz

Kézi, pneumatikus pántológép ipari felhasználásra PET pántszalaghoz. A pneumatikus gépek előnye a rendkívül egyszerű mechanikai felépítés és az ebből fakadó alacsony meghibásodási lehetőség, valamint a kedvező ár. Cserébe a készülék használatához sűrített levegőt kell biztosítani. A meghúzás és hegesztési idő egy-egy gombbal beállítható. Használható 13-19, vagy 13-25 mm széles pántszalagok meghúzására és hegesztésére.

EPT 300 Pneumatikus kézi pántológép jellemzői:
- Pánt szélesség: 13 – 19, vagy 13-25 mm
- Pánt vastagság: 0,5 – 1,0 mm.
- Súly: 3,8 kg
- Méret: 275 x 115 x 130 mm
- Minimális működési költségek
- Pánt meghúzó erő: max 2744 N
- Kötés tipusa: dörzshegesztés
- Működtetés: sűrített levegős hálózatról

Pántolás- Pántológépek, Pántszalagok, Pántcsatok

Kapcsolat felvétel, ajánlatkérés!